Skip to content Skip to navigation

BESCHIKBARE KLEUREN EN CARROSSERIE

POISON BLUE

POISON BLUE
HATCHBACK
& CABRIO

ACID GREEN

ACID GREEN
HATCHBACK
& CABRIO

A NEW ELECTRIFYING RACE

ELEKTRISCHE MOBILITEIT

Wie zegt dat we ons plezier moeten opgeven om de planeet te sparen?

Ontdek elektrische mobiliteit
A NEW ELECTRIFYING RACE

CONNECTIVITEIT

Geniet van de nieuwe geconnecteerde diensten en bijbehorende FIAT-app om de kwaliteiten van je elektrische Abarth maximaal te benutten. Zo geniet je van meer autonomie dankzij functies, die steeds binnen handbereik zijn om de prestaties van je wagen altijd en overal te optimaliseren. Geconnecteerde diensten vereenvoudigen je dagelijkse leven en bieden je zowel plezier als comfort. Verwarm bijvoorbeeld je passagiersruimte door je motor te activeren. Geconnecteerde diensten houden ook continu je batterij in het oog en begeleiden je op het juiste moment naar een openbaar laadstation, zodat jij alleen maar aan je rijplezier hoeft te denken. Geconnecteerde diensten laten je ook toe je eigen Wallbox vanop afstand te bedienen en zorgen ervoor dat je niet meer dan de noodzakelijke elektriciteit verbruikt. Geniet bovendien ten volle van de navigatiediensten door je bestemming via de FIAT-app met je wagen te delen. Verder ontvang je alle informatie in realtime tijdens je verplaatsingen: verkeer, weer, snelheidswaarschuwingen en uiteraard ook de locaties van elektrische laadstations.

Gelukkig zijn achter het stuur betekent ook dat je in alle omstandigheden van voldoende rust kan genieten. Geconnecteerde diensten garanderen je een uitstekend veiligheidsniveau: zo krijgt je wagen niet alleen een regelmatige diagnose, je kan ook de status van je Abarth in realtime bekijken en zelfs rechtstreeks vanaf je plafondlampje noodoproepen1 doen. Als je zo'n noodoproep doet, begeleiden gespecialiseerde callcenter-medewerkers je meteen verder. Daarnaast ontvang je via de FIAT-app realtime meldingen van elk mogelijk probleem met je wagen, inclusief pogingen tot diefstal2.

Tot slot is je Abarth volledig uitgerust om een wifi2-toegangspunt te worden voor tot wel 8 apparaten tegelijkertijd. Zo kunnen je passagiers online surfen, terwijl ze de Amazon-stemassistent of Alexa3 gebruiken.

RIJPLEZIER WORDT NOG ENERGIEKER

7 seconden. Meer heeft u niet nodig om verliefd te worden op de Nieuwe Abarth 500e Scorpionissima, de meest dynamische en opwindende Abarth 500e ooit in de stad*. De Nieuwe 500e Scorpionissima combineert de topprestaties van de Schorpioen met de innovatie van elektrische mobiliteit om van 0 naar 100 km/u te versnellen nog voor u het zelf beseft.

*1 seconde sneller naar 20-40 km/u dan zijn tegenhanger met benzinemotor (50% sneller);
1 seconde sneller naar 40-60 km/u dan zijn tegenhanger met benzinemotor;
1 seconde sneller naar 60-100 km/u dan zijn tegenhanger met benzinemotor (20% sneller).

RIJ VOLGENS JE EIGEN REGELS

De exclusieve rijmodi Turismo, Scorpion Street en Scorpion Track passen perfect bij je rijstijl. Ze geven je alle vrijheid om de sportieve set-up volledig tot zijn recht te laten komen en het vermogen van je Abarth helemaal te ontketenen. Elke uitdaging onderweg wordt pure fun.

LUISTER NAAR DIE KRACHT

De Sound Generator is een innovatief systeem dat het klassieke Abarth-gebrul nóg iconischer en krachtiger doet klinken.
U kunt het in- en uitschakelen via de instellingen op het instrumentenpaneel onder "Display" > "Elektrische wagen" > "Extern geluid".
Het instellingsmenu is alleen beschikbaar als de wagen minder dan 5 km/u rijdt of stilstaat.
Als de Sound Generator is uitgeschakeld, blijft het Acoustic Vehicle Alerting System (AVAS) actief onder 25 km/u en worden de geluiden om voetgangers te waarschuwen voor de naderende wagen geleverd door een luidspreker in de motorruimte.

ONDER HOOGSPANNING

Het nieuwe Schorpioen-logo is niet 'zomaar een logo’. Het weerspiegelt de band tussen prestatie en innovatie, tussen fun en duurzaamheid. Deze signatuur bewijst dat we onze stempel op de geschiedenis kunnen drukken, zoals we dat al doen sinds 1949.

ELKE SCHORPIOEN ZIJN EIGEN TROON

Het design van de nieuwe sportzetels krijgt extra power door het Schorpioen-logo in alcantara. Dit premium materiaal uit de racewereld bezorgt het interieur een heerlijk donkere sportieve look en comfort dankzij de geïntegreerde hoofdsteun voorzien van de gelaserde Schorpioen.

ÉÉN MET DE WEG

Nieuwe Abarth 500e Scorpionissima is uitgerust met de exclusieve 18" Diamond Cut Titaniumgrijze Lichtmetalen velgen die je nog intenser in contact brengen met het wegdek door hun stevige grip en het agressieve, scherpe design. Simpelweg onnavolgbaar.

VERBETER JE RIJDYNAMIEK

Til je rijstijl naar een hoger niveau met het Uconnect™ Radio Touchscreen 10,25", een uitgebreid en hightech display met opwindende graphics. En via de Performance-rapporten kan je je prestaties opvolgen terwijl je je helemaal uitleeft tijdens het rijden.

SLECHTS EEN KLIK VERWIJDERD

De Nieuwe Abarth 500e is compatibel met Apple CarPlay®. Sluit je iPhone aan op het Uconnect™ Radio Touchscreen 10,25" en bedien Apple CarPlay® met de spraakbesturing van Siri of het touchscreen om je apps en contacten te beheren, routebeschrijvingen op te vragen, berichten te versturen en te ontvangen, te telefoneren en je favoriete nummers te beluisteren zonder kabels: alles wat je nodig hebt, is slechts een klik verwijderd!

CarPlay, iPhone en Siri zijn geregistreerde handelsmerken van Apple inc.
Klik hier om de compatibele apparaten te bekijken.

TECHNOLOGIE BINNEN HANDBEREIK

De Nieuwe Abarth 500e is ook compatibel met Android Auto™: je hoeft enkel je smartphone draadloos te verbinden met de intuïtieve Android Auto™-interface om je favoriete apps, muziek en contacten te beheren, nieuwe plaatsen te verkennen met Google Maps, verkeersinformatie te ontvangen en nog veel meer op het geavanceerde Uconnect™ Radio Touchscreen van 10,25".

Google, Google Play en Android Auto zijn handelsmerken van Google LLC.  Om Android Auto op je beeldscherm te kunnen installeren, heb je  een Android Auto-compatibele wagen, een Android telefoon met Android 5.0 of een nieuwere versie en de Android Auto-app nodig. Om Android Auto Wireless te gebruiken, heb je een van de volgende zaken nodig - eender welke smartphone met Android 11.0 en een 5 GHz Wi-Fi-netwerk. In de Europese Unie moeten smartphones aan aanvullende wettelijke voorwaarden voldoen om het 5 GHz Wi-Fi-netwerk in de auto te kunnen gebruiken. - Google- of Samsung-smartphone met Android 10.0. - Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ of Galaxy Note 8 met Android 9.0. Klik hier om de compatibele apparaten te bekijken.

MEER FUN, MEER VEILIGHEID

Beleef ultiem én zorgeloos rijplezier met de Nieuwe Abarth 500e Scorpionissima en zijn vooruitstrevende rijhulpsystemen, met onder meer: automatische noodstop, lane assist, slaperigheidsdetectie, verkeersbordherkenning, Urban Blind Spot, cruise control en E-call assistentie.

GELADEN MET PRESTATIES

De oplaadmodi van Abarth maken het gemakkelijk om echt eindeloos rijplezier te beleven. Je bent thuis? Plug je Abarth in het stopcontact. Ben je onderweg? Sluit hem aan op een openbaar laadpunt. Ben je gehaast? Gebruik de snellaadfunctie voor 80% actieradius in amper 35 minuten!

ÉÉN IS GENOEG

Activeer de Turismo- of Scorpion Street Mode, en je hebt slechts één pedaal nodig om de ultieme prestaties te ervaren. Telkens je je voet optilt, vertraagt de auto en wekt hij kinetische energie op die wordt omgezet in elektriciteit om je accu weer op te laden. Kortom, de enige reden waarom we graag vertragen.

VERSTERK JE RIJPLEZIER

Onder de scherpe lijnen van de motorkap van de Nieuwe Abarth 500e schuilt een krachtige elektrische motor van 113,7 kW, een 100% elektrische motor gecombineerd met een 42 kWh lithium-ion batterij om de uitstoot te verminderen en het rijplezier te vergroten. Dankzij het onmiddellijke koppel van 235 Nm kan je je nieuwe Schorpioen nu boosten om spannende versnellingen en adrenalinestoten nog intenser te beleven.

KEEP IN TOUCH WITH PERFORMANCE

BLIJF UP-TO-DATE
MET ALLE PRESTATIES

Registreer je nu en ontvang het laatste nieuws uit de elektrische wereld van Abarth.

HOU ME OP DE HOOGTE

Technische details:

MAXIMAAL VERMOGEN

MOTOR

Motortype Permanente Magneet e-motor

Maximaal vermogen 114 kW –155 PK

Maximum koppel 235 Nm

Turbo Turbo met enkele snelheidsregelaar

BATTERIJ

Capaciteit 42kWu

Technologie Lithium-ion

Laadtijd 3kW AC stopcontact (0-100%) - MODE 2 : 15u 15 min

11kW AC station (0-100%) - MODE 3: 4u 15 min

85kW DC Snellader - MODE 4 (0-80%): 35 min

CONTROLE

SUSPENSIE Vooraan: McPherson met telescopische schokdemper

Achteraan: Twist beam met telescopische schokdemper

REMMEN Vooraan: Gebogen remschijven, Ø 281 x 26

Achteraan: Vaste remschijven Ø 278 x 12

WIELEN

18’’ lichtmetalen velgen banden 205/40 R18

PRESTATIES

Maximale snelheid 155km/u (elektrisch gelimiteerd)

Versnelling 0-100 km/u 7 sec*
*met batterij SOC>90%

Verhouding vermogen/gewicht

Gemengd WLTP-verbruik (l/100 km)

Gemengde WLTP CO2-uitstoot (g/km)

Ecologische waardering

...
...
...

De afbeeldingen zijn uitsluitend bedoeld ter illustratie. Het voertuig is nog niet beschikbaar. De verkoop in Europa is gepland voor ongeveer februari 2023.

De Nieuwe Abarth 500e Scorpionissima is een limited edition, waarvan maximaal 1949 exemplaren worden gemaakt. Het is een exclusieve versie, gekenmerkt door een speciale zijsticker en een genummerd echtheidscertificaat. De commercialisering wordt verwacht rond februari 2023.
WEES ER ALS EERSTE BIJ.

1 is niet beschikbaar op het touchscreen van wagen of via de FIAT-app.

2 een optionele dienst voor de Nieuwe Abarth 500e.

3 Deze dienst is beschikbaar in het Italiaans. Ook beschikbaar in andere talen (Engels, Frans, Duits en Spaans) vanaf begin 2021. De ingebouwde Alexa Voice Service is beschikbaar in volgende landen: Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, en Oostenrijk. Enkel beschikbaar via Radio Uconnect 10,25'' met Nav. Radio Uconnect 10,25” met standaardnavigatie.