Skip to content Skip to navigation
0% EMISSIONS, 100% FUN.

MINDER UITSTOOT,
MEER RIJPLEZIER

De voortdurende zoektocht naar innovatie die ons sinds 1949 kenmerkt, heeft ons ertoe gebracht de wereld van de elektrische mobiliteit te omarmen. Wel houden wij vast aan één principe: Abarthisti prestaties, adrenaline en plezier bieden.

Uit die historische verandering ontstaat een model dat meer Abarth uitstraalt dan ooit: de Nieuwe Abarth 500e Scorpionissima haalt 100 km/u in 7 seconden en bezorgt je een sportieve en opwindende rit. Het model combineert duurzaamheid met elektrische power om de prestaties van de Schorpioen te verbeteren en je vanaf het eerste moment een verschroeiende, ongeëvenaarde sprint te bieden. Maak je klaar om kracht en koppel te benutten zoals nooit tevoren!

LOWER COSTS, HIGHER EFFECTS

LAGERE KOSTEN,
GROTERE IMPACT

Grenzeloos plezier
Dankzij de vermindere uitstoot van de Nieuwe Abarth 500e Scorpionissima kan je je nu zonder beperkingen in stedelijke gebieden verplaatsen, zelfs in lage emissiezones.

Een voordelige keuze
De 100% elektrische motor van de Nieuwe Abarth 500e Scorpionissima heeft geen cilinders, brandstof- en roetfilters, olie- en brandstofpompen, ontstekingsbougies, motorolie en uitlaatgasbehandelingssystemen. Dat betekent een eenvoudiger onderhoud en lagere onderhoudskosten dan bij traditionele wagens. Om je wagen optimaal te laten presteren, hoef je slechts een paar verbruiksonderdelen te vervangen, zoals banden, remblokken, remmen en de luchtfilter. En dankzij een garantie van 8 jaar of 160.000 km kan je zorgeloos genieten van je gloednieuwe Abarth!

IT’S EASY TO HAVE FUN

PLEZIER HEBBEN WAS NOG
NOOIT ZO EENVOUDIG

Met het Connected Infotainmentsysteem van de Nieuwe Abarth 500e Scorpionissima reis je vlot over lange afstanden. De software geeft automatisch de optimale route aan, inclusief tussenstops om je wagen op te laden. De 85 kW fast charge readiness bezorgt je 80% van je totale actieradius in slechts 35 minuten. Korte afstandsrit? Voor een afstand tot 40 km heeft de wagen maar 5 minuten laadtijd nodig. Da's minder dan de tijd die je nodig hebt om te beslissen waar je heen wil!

EVERYTIME, EVERYWHERE

ALTIJD
EN OVERAL

De batterij begint leeg te raken, maar je bent op een lange reis, ver van huis? Geen probleem: je hoeft je nieuwe Abarth alleen maar aan te sluiten op een openbaar laadstation om op te laden. Even later kan je weer op volle kracht vertrekken. Via de eSolution Charging-app beheer je openbare oplaadpunten, controleer je het batterijniveau en bedien je je oplaadsessie vanop afstand.

Ontdek free2move esolutions charging services

YOUR PRIVATE CHARGING POINT

JE EIGEN
LAADPAAL

De easyWallbox is je persoonlijke laadstation voor bij je thuis. Dankzij de “Plug & Play” technologie heb je geen technicus nodig om de laadpaal te installeren. Je kan de easyWallbox vanop afstand beheren via de eSolutions Charging App. Zijn Dynamic Power Management (DPM) sensor voorkomt black-outs. Verhoog je het vermogen van je elektrisch systeem tot 7,4kW (met professionele installatie), dan laadt de nieuwe Abarth volledig op in minder dan 4 uur.

De eProWallbox biedt de perfecte oplossing om je oplaadbeurten te optimaliseren.
Dankzij de ingebouwde RFID-technologie en de app start je een oplaadsessie snel en eenvoudig vanop afstand. Bovendien regelt de Dynamic Power Management (DPM) sensor de oplaadbeurt op basis van de beschikbare energie, waardoor black-outs worden voorkomen.

THE AUTONOMY FACTORS

AUTONOME
FACTOREN

Bij een constante snelheid van 130 km/u op de snelweg halveert de actieradius bijna in vergelijking met die van de WLTP-cyclus. Bij constante rijsnelheden in de stad kan de actieradius groter zijn dan bij de WLTP-cyclus.

Rijgewoonten zijn belangrijk
Soepel optrekken en voorzichtig remmen vermindert het energieverbruik, terwijl de één-pedaalfunctie het regeneratieve remeffect maximaliseert. Samen kunnen die maatregelen de autonomie met 15-20% helpen optimaliseren.

Temperatuur aan boord
De buitentemperatuur en de verwarming of airconditioning kunnen de potentiële actieradius met tot wel 40% doen variëren, afhankelijk van het seizoen en het vereiste thermische comfort binnenin de wagen. De wagen voorverwarmen wanneer deze nog aangesloten is, kan de autonomie aanzienlijk verbeteren.

FAQ

De afbeeldingen zijn alleen ter illustratie en indicatie. Het voertuig is nog niet beschikbaar. De Europese commercialisering wordt verwacht voor ongeveer februari 2023.

Zijstickers worden apart verkocht als Mopar-accessoires.

De Nieuwe Abarth 500e Scorpionissima is een limited edition, waarvan maximaal 1949 exemplaren worden gemaakt.

Het is een exclusieve versie, gekenmerkt door een exclusieve zijsticker en een genummerdechtheidscertificaat. De commercialisering wordt verwacht rond februari 2023.

WEES ER ALS EERSTE BIJ.