Skip to content Skip to navigation

Eén symbool,
vele betekenissen.

Toen Carlo Abarth 70 jaar geleden begon met het bouwen van raceauto's, koos hij de schorpioen als symbool voor zijn nieuwe merk 'Abarth'. Daarvoor had hij een heel simpele reden: zijn sterrenbeeld was schorpioen. Maar inmiddels is de Abarth-schorpioen een begrip op zichzelf geworden. Hij staat voor dynamiek, karakter en kracht. Venijnige kracht. Welkom in de schuilplaats van de schorpioen, waar de wereld van Abarth wordt belicht.

De schorpioen staat voor

PRESTATIES

Kleine auto's, veel vermogen. Van de Akrapovič-uitlaat met zijn kenmerkende brul en de professionele Koni-schokdempers, tot de felle 1.4 T-Jet 180 pk-motor met Garrett-turbocompressor, die goed is voor een sprint van 0 tot 100 km/h in 6,7 seconde: bij Abarth draait alles om prestaties en adrenaline.

De schorpioen staat voor

PASSIE

Wie eenmaal een beet van de schorpioen heeft gehad, valt voorgoed ten prooi aan de passie voor Abarth. In zijn rijke geschiedenis van 70 jaar is Abarth dan ook uitgegroeid tot veel meer dan gewoon een automerk. Het is een gemeenschap van mensen die zich verenigd hebben in Abarth-clubs in alle delen van de wereld en die elkaar ontmoeten bij evenementen en races om samen hun passie voor de schorpioen te beleven.

De schorpioen staat voor

VAKMANSCHAP

Topkwaliteit voor topprestaties: om u te laten beleven wat een professionele autocoureur voelt, kiest Abarth uitsluitend het beste van het beste voor zijn modellen. Zoals de racestoelen van Sabelt of de krachtige kleuren die het sportieve karakter van elke Abarth extra glans geven.

De schorpioen staat voor

TECHNOLOGIE

Elke Abarth is uitgerust met een Uconnect™-infotainmentsysteem van de nieuwste generatie. Na het koppelen van uw eigen smartphone aan het systeem kunt u niet alleen handsfree bellen en uw eigen playlists afspelen via het HD-touchscreen in het dashboard, maar ook uw eigen rijvaardigheid beoordelen om uw prestaties te verbeteren met behulp van het geïntegreerde Abarth-telemetriesysteem.

De schorpioen staat voor

ADRENALINE

Abarth is geboren als racemerk. En dat is het ook altijd gebleven. Of het nu gaat om de belangrijkste rallykampioenschappen ter wereld of onze eigen Trofeo Abarth-races, overal waar de schorpioen in actie komt, stijgt de adrenaline tot topniveau. En bij de MotoGP waarin Abarth al jarenlang als sponsor actief is, is dat natuurlijk niet anders!