Skip to content Skip to navigation

YOUTUBE

Door de YouTube Player te gebruiken, bent u als gebruiker van deze website onderworpen aan de algemene gebruiksvoorwaarden van YouTube.


FRANCORCHAMPS KLEURDE ITALIAANS

Meer dan 130 Abarthisti verzamelden op 8 juni 2022 op en rond het mythische circuit van Spa-Francorchamps, dat voor die dag volledig in het teken van de Schorpioen stond. Daar konden de glunderende Abarth-piloten hun lieveling volop het vuur aan de wielen leggen. Het wat grillige weer mocht de pret niet drukken: zowel piloten als toeschouwers waren honderd procent in hun nopjes. 


LOVE IS IN THE AIR

Je rook het er gewoon wanneer de deelnemers na een grondige briefing grommend het circuit opstoven: adrenaline vermengd met de geur van benzine en gloeiende rubber. Maar vooral ook heel veel love: vierwielerliefde. Daar op het mythische asfalt werd volop uitgetest en gedemonstreerd wat de Italiaanse sportivo’s in huis hadden. Op het mythische asfalt persten zowel piloten als Abarths het onderste uit de kan, waarbij het natte wegdek voor een extra uitdaging zorgde.

Behalve op lekkere bolides werden de deelnemers ook getrakteerd op een heerlijk buffet. Daarbij werd volop verbroederd en nagepraat over de avonturen van die dag: Abarthisti onder mekaar. Dat het onvergetelijk was, zeggen ze.


WAT EEN WEEKEND!

Het feest is voorbij maar Milaan davert nog steeds op zijn grondvesten. Meer dan 5.000 fans van het merk met de Schorpioen brachten ruim 3.000 Abarths naar de Abarth Days om onze zeventigste verjaardag te vieren. Twee dagen van puur plezier, met uitstekende prestaties, adembenemende testritten, rallyervaringen, rijsimulators en nog veel meer.


TWEE NIEUWE SPELERS

De Abarth Days 2019 vormden de perfecte gelegenheid om kennis te maken met twee nieuwe spelers, die staan te trappelen om bestuurders nog meer rijplezier te bieden: de nieuwe en sportieve Abarth 595 Pista en de echte ster van het evenement, de exclusieve Abarth 695 70° Anniversario. Deze gelimiteerde serie werd in het leven geroepen als ode aan de zeventigste verjaardag van non-stop rijplezier.De Abarthisten namen tijdens de Abarth Days 2019 niet alleen Milaan over, maar overspoelden ook het internet met meer dan 2.500 Instagram-, Facebook- en Twitter-posts, die wereldwijd meer dan 8,5 miljoen gebruikers bereikten. Opnieuw een sterk record voor de beroemdste Schorpioen ter wereld.