De legende van het Schorpioen-merk

De geschiedenis van het Abarth-merk is het verhaal van een man, Carlo Abarth, wiens persoonlijkheid en visie aan de basis lagen van een nieuwe autobouwfilosofie.

Van racewagens gebouwd op chassis die erfstukken waren van Cisitalia, over de geboorte van de legendarische tuningkits, tot internationale successen op circuits en rally's. Van de ongelooflijke records behaald in Monza met zijn recordmodellen gebouwd op een chassis van een Fiat 500 en Fiat 600, tot de Europese overwinningen van de Fiat 124 Abarth Rally en de verovering van de wereldtitel met de Fiat 131 Abarth Rally. Van de eerste 204 A, bestuurd door de succespiloot Tazio Nuvolari, tot de 500 Abarth, zonder al die andere buitengewone wagens te vergeten zoals de 2400 Coupé, de 1000 Bialbero Record Pininfarina of de 2000 Sport Tipo SE 010... Herbeleef de geschiedenis van Abarth, zijn hoofdrolspelers en zijn belangrijkste wagens, op de FCA Heritage website.

 

ONTDEK DE GESCHIEDENIS

'Classic car diensten

FCA Heritage biedt een waaier van diensten voor fans, eigenaars en verzamelaars van vintage Abarth wagens.

Vertrouw uw klassieker toe aan de experts van FCA Heritage om zijn originaliteit te laten valideren met een Authenticiteitscertificaat, of voor herstellingen of restauratie, waarna uw trotse vierwieler weer als nieuw zal ogen en prestaties zal leveren zoals vroeger.

ONTDEK DE DIENSTEN

Reloaded by Creators

FCA Heritage biedt ook een selectie van legendarische Abarth-modellen te koop aan. Dit zijn modelllen die gerecupereerd, gerestaureerd en gecertificeerd werden door ons team van technische experts.

Word de trotse eigenaar van de vintage Abarth waar u altijd van droomde, door hem aan te kopen bij het moederbedrijf. Ontdek welke wagens op dit moment beschikbaar zijn in de virtuele showroom van het Reloaded by Creators project.

ONTDEK DE MODELLEN