Skip to content Skip to navigation

1.4L Turbo T-Jet 180 pk

Deze speciale uitvoering is gebaseerd op een grote legende en beschikt over het volledige vermogen dat we van een Abarth kunnen verwachten. Onder de motorkap van deze 695 schuilt een 1.4 16V T-jet 180pk-motor die samen met de Garrett-turbo goed is voor een topsnelheid van 225 km/u, een spurt van 0-100 km/u in slechts 6,7” en een maximaal koppel van 250 Nm bij 3000 t/m.

De ultieme geluidservaring.

Het kenmerkende Abarth-geluid klinkt nu nog spannender. De speciale uitvoering 695 Tributo 131 Rally is voorzien van een exclusieve Record Monza Sovrapposto-uitlaat die het krachtige geluid nog meer karakter geeft.

Koning van het asfalt

Door op het circuit van elke bocht een belevenis te maken of door op de weg de gevoeligheid en de algemene rijveiligheid te vergroten, speelt de Koni-ophanging een essentiële rol voor alle Abarth-liefhebbers die weten wat ze van hun wagen verlangen.

Een knipoog naar de geschiedenis

De nieuwe Abarth 695 Tributo 131 Rally komt met nieuwe Blue Rally-kleuren waarbij blauw gecombineerd wordt met zwarte accenten. Dit is een eerbetoon aan een van de meest bekende kleurencombinaties die doet terugdenken aan de roemrijke geschiedenis van de 131 Rally.

Uniek design

Voor de nieuwe 695 Tributo 131 Rally werd een nieuw tweekleurig ontwerpconcept uitgetekend. Door het nieuwe design volgen de kleuren elkaar op ter hoogte van de raamstijlen waardoor er een scherper contrast en een nog stoerder uiterlijk ontstaan.

De kracht van zwart

Maximale sportiviteit met een perfect stijlvolle uitstraling. De nieuwe Abarth 695 Tributo 131 Rally is voorzien van een contrasterende bodykit met onder meer wielkasten, zijlijsten, een dakspoiler en volledig zwarte stickers.

Aerodynamica op zijn best

Maak gebruik van de luchtstroom voor verbeterde prestaties. De nieuwe Abarth 695 Tributo 131 Rally komt met een unieke, verstelbare spoiler waarmee je de aerodynamica van de wagen kan aanpassen. Uiteraard werd er voor Scorpion-zwart gekozen.

Van het circuit recht naar de openbare weg

Aan boord van de nieuwe Abarth 695 Tributo 131 Rally wordt u getrakteerd op een echte racebeleving. De Sabelt-stoelen doen door hun blauwe accenten en de stiksels op de hoofdsteunen denken aan het ontwerp van de historische 131 rally en onderscheiden zich door hun zeer lage gewicht en de unieke zijdelingse steun waardoor de bestuurder stevig op zijn plaats zit.

Ongeziene stijl

Een speciale uitvoering met aandacht voor elk detail waarbij sportiviteit en charme hand in hand gaan. De nieuwe Abarth 695 Tributo 131 Rally krijgt exclusieve zwarte 17”-Diamond Cut velgen waarvan de karakteristieke vorm zijn inspiratie vond bij de racesport.

Technische kenmerken

MAXIMAAL VERMOGEN

MOTOR

Motortype, cilinderinhoud, cilinders, T-JET-kleppen, 1368 cm³, 4 cilinders in lijn, 4 kleppen per cilinder

Maximaal vermogen 180 pk (132 kW) @ 5500 t/m

Maximaal koppel 250 Nm bij 3000 tpm

Turbo Garret GT 1446

OVERBRENGING, UITLAAT EN LUCHTFILTER

OVERBRENGING Handgeschakelde 5-versnellingsbak / Automatische sequentiële 5-versnellingsbak

Uitlaat Record Monza-uitlaat

Filter Performante BMC-filter

CONTROLE

OPHANGING

Vooraan: McPherson met stabilisatorstang

Achteraan: Torsieas met stabilisatorstang

AFSTELLING

Sportief verlaagd

SCHOKDEMPERS

Vooraan: KONI met Frequency Selective Damping (FSD)-klep

Achteraan: KONI met Frequency Selective Damping (FSD)-klep

REMMEN

Vooraan: Geperforeerde, zelfventilerende schijven, Ø 305 x 28, aluminium Brembo-remklauwen

Achteraan: Geperforeerde schijven Ø 240 x 11

VELGEN

17” lichtmetalen velgen met banden in de maat 205/40

ELEKTRISCH SYSTEEM

250A/50 Ah-batterij

PRESTATIES

PRESTATIES

Maximale snelheid 225 km/u

Acceleratie 0-100 km/u 6,7 sec. (6,9 sec. automatische sequentiële versnellingsbak)

Gewicht-vermogenverhouding 5,8 kg/pk

Gecombineerd verbruik WLTP (l/100 km) 6,8 (6,7 met automatische versnellingsbak)

Gecombineerde CO₂-uitstoot WLTP (g/km) 155 (153 met automatische versnellingsbak)

Euronorm 6D-Final

...
...
...
131 Abarth, het verhaal van een kampioen.

131 Abarth, het verhaal van een kampioen.

In 1982 reed de legendarische Fiat 131 Abarth Rally zijn laatste race en rondde zo een van de meest succesvolle hoofdstukken af in de geschiedenis van de Scorpion. De Fiat 131 Abarth Rally, die op een gezinswagen gebaseerd was, werd midden jaren 70 ontworpen als winnaar onder de vorm van een op het eerste zicht doodgewone sedan met een uniek vermogen en prijswinnend DNA. In de overgang naar de jaren 80 domineerde de 131 Abarth het wereldtoneel. 18 overwinningen, vijf drievoudige, twee tweevoudige en drie wereldtitels voor constructeurs - in 1977, '78 en '80 – en twee wereldtitels voor piloten met Alén in 1978 en Röhrl in 1980.

UW BESTE PRESTATIES IN 3 STAPPEN

Het is nu veel eenvoudiger om een nieuwe Abarth aan te kopen en het gaat heel snel. Doe uw aankoop eenvoudig online en haal uw wagen af bij de dealer. 

 1. VIND
  Vind de wagen die bij u past. U heeft de keuze tussen wagens die snel geleverd kunnen worden en modellen die volledig op maat geconfigureerd worden. 

 2. KOOP
  U kan een nieuwe Abarth aankopen of een aanvraag tot financiering doen en u kan die beëindigen wanneer u wil zonder extra kosten. 
   
 3. HAAL AF
  Haal uw nieuwe Abarth af bij de dealer. Als u zich bedenkt, kan u zonder extra kosten annuleren of de wagen binnen de 14 dagen na levering terugbrengen.